Ontstoppingsdienst Oost-Vlaanderen

Uw lokaal ontstoppingsbedrijf voor Sint-Niklaas, Aalst, Gent, Dendermonde, Eeklo, Lokeren en omstreken.

Contacteer ons snel via WhatsApp, Telefoon of Email. We zijn dichtbij dan u denkt.

Tel: 0486 82 6331

Ontstoppingsdienst van Oost-Vlaanderen

Riolek ontstoppingsdienst in Oost-Vlaanderen is er om u te helpen wanneer afvoer in uw woning of gebouw verstopt is.  Verstoppingen in huishoudelijke afvoersystemen zijn een veelvoorkomend probleem. Het treedt op in de wc, lavabo, badkamer, keukenafvoer en zelfs in het riool. Het is frustrerend om geconfronteerd te worden met een verstopte afvoer. Daarom is het voor de inwoners van Oost-Vlaanderen van belang om de oorzaak hiervan te begrijpen. Wanneer men dit wel begrijpt, kan hij/zij het probleem in de toekomst voorkomen.

 • De wc of toiletafvoer verstopt in Oost-Vlaanderen.  Wat is de oorzaak? De meest voorkomende oorzaak van een verstopt toilet is overmatig toiletpapiergebruik, het doorspoelen van hygiëneproducten of zelfs onjuist gebruik van wc-papier. In sommige gevallen kunnen ook objecten vast komen te zitten in de wc. De doorgang wordt hierdoor geblokkeerd.

 • Lavabo en Badkamerafvoer verstoppingen in uw huis.  Haar, zeepresten en vuil kunnen zich ophopen in de afvoerleidingen van de lavabo en badkamer, waardoor verstoppingen ontstaan. Het gebruik van zeefjes kan helpen bij het voorkomen van deze ophoping.

 • Keukenafvoer: Vet, voedselresten en afvalophopingen zijn de voornaamste boosdoeners in de keukenafvoer. Wanneer vet stolt, kan het een dikke laag vormen die de doorstroming belemmert.

 • Rioolverstopping: Buiten het huis kan een verstopping in het riool optreden als gevolg van ophoping van vuil, boomwortels of beschadigde leidingen. Dit kan resulteren in terugkerende problemen met de afvoer in het hele huis.

Contactformulier  Afvoer verstopt Oost-Vlaanderen

  Hoe lossen we verstoppingen voor de inwoners van Oost-Vlaanderen en omstreken? Dit is per situatie afhankelijk.

  • Toiletafvoer ontstoppen we voor onze klanten in Oost-Vlaanderen zo: We gebruiken professionele ontstoppers om de verstopping te verhelpen. Als dat niet werkt, kan een wc-verenigingsstang handig zijn om dieper gelegen verstoppingen aan te pakken. Doe dit niet zelf, anders gaat u de buizen beschadigen. Chemische ontstoppingsmiddelen zijn een optie, maar moeten voorzichtig gebruikt  door de expert.

  • Lavabo en Badkamerafvoer: We verwijderen de zichtbare ophopingen handmatig. Vervolgens gebruiken we professionele ontstoppers om vastzittende resten los te maken. Een mengsel van ontstoppingsmiddelen kan ook helpen bij het ontbinden van vet en vuil.

  • Keukenafvoer: We gieten kokend water gemengd met chemische ontstoppingsmiddelen in de afvoer om vetophopingen te verminderen. Soms gebruiken we een ontstopper of een speciale afvoerreiniger.
  • Rioolverstopping: Raadpleeg de experts van Riolek die dichtbij u in Oost-Vlaanderen wonen.  Deze gaan uw riool inspecteren en eventuele schade herstellen. Indien nodig gebruiken we hogedrukreiniging om obstakels te verwijderen.