Verstoppingen in verschillende afvoersystemen, zoals het riool, de wc, regenwaterafvoer en lavabo, kunnen hinderlijke problemen veroorzaken. Maar welke technieken moet je gebruiken om het op te lossen? De beste en veilige manier is het inschakelen van Riolek ontstoppingsdienst voor alle verstoppingen in de provincies Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.  Hieronder leggen we uit wat u moet doen om het zelf te proberen.

Technieken voor zelf ontstopping

Riool is verstop. Probeert dit niet zelf op te lossen. Het ontstoppen van een riool vereist vaak professionele ontstoppingsdienst. Woont u in Antwerpen, dan schakel ontstoppingsdienst Antwerpen in. Woont u in Oost-Vlaanderen, dan adviseren we om onze collega’s van ontstoppingsdienst Oost-Vlaanderen te contacteren. Onze Deskundigen maken gebruik van geavanceerde technologie├źn zoals camera-inspecties om de oorzaak van de verstopping te identificeren. Hogedrukreiniging kan vervolgens worden toegepast om obstakels te verwijderen.

WC-afvoer zelf ontstoppen. Begin met een ontstopper en probeer de verstopping handmatig op te lossen. Als dit niet werkt, gebruik dan een wc-verenigingsstang of overweeg het gebruik van een ontstoppingsmiddel. Ernstige verstoppingen kunnen professionele hulp vereisen. Neem daarom contact met ons op.

uw regenwaterafvoer loopt niet goed door. Reinig regelmatig de goten en verwijder bladeren en ander vuil. Het installeren van bladvangers kan helpen bij het voorkomen van verstoppingen. Bij hardnekkige problemen kan professioneel onderhoud noodzakelijk zijn.

Afvoerwater is misschien verstopt. Gebruik ontstoppingsmiddelen, ontstoppers of handmatige verwijdering van zichtbare ophopingen. Voorkom ophoping door regelmatig onderhoud en vermijd het lozen van vet in de afvoer.

Lavabo zelf ontstoppen. Verwijder zichtbare ophopingen en gebruik een ontstopper. Een mengsel van baking soda en azijn kan ook effectief zijn. Als de verstopping aanhoudt, overweeg dan professionele hulp.

Ten slotte, voorkomen is beter dan oplossen. Het voorkomen van verstoppingen is net zo belangrijk als het oplossen ervan. Regelmatig onderhoud, bewust gebruik van afvoeren en tijdige interventies bij de eerste tekenen van verstopping kunnen veel problemen voorkomen en zorgen voor een probleemloos sanitair systeem.